Blog

BLOG

Durerea lombară joasă

Durerea lombară joasă sau sindromul dureros lombar reprezintă cea mai frecventă suferință musculoscheletală care afectează toate vârstele și toate categoriile de populație.

Detalii

Tendinita calcifică a umărului

Umărul este articulaţia cea mai mobilă a corpului uman. Responsabile de mobilitatea sa mai multe straturi de muşchi dispuşi unul peste altul.

Detalii

Gimnastica după naștere

Proaspetele mămici sunt cele mai motivate să revină la o stare fizică și psihică optimă după ce au depășit cu brio perioada sarcinii.

Detalii

Coxartroza

Coxartroza (artroza șoldului) este definită ca o afecțiune degenenerativă, caracterizată printr-o degradare progresivă a cartilajului articular, cu prezența unor modificări clinice și radiologice caracteristice.

Detalii

Scolioza

Scolioza reprezintă o tulburare de statică a coloanei vertebrale, caracterizată prin una sau mai multe curburi laterale, observabile în plan frontal, curburi ce sunt însoțite de o rotație vertabrală.

Detalii

Osteoporoza

Osteoporoza este o boală sistemică a scheletului, progresivă, caracterizată prin scăderea masei osoase și deteriorarea microarhitecturii țesutului osos, ceea ce determină o creștere consecutivă a fragilității osoase și a susceptibilității la fracturi.

Detalii

Gonartroza

Gonartroza reprezintă o afecțiune degenerativă. Când apare gonartroza cartilajul articular de la nivelul genunchiului  se degradează progresiv, conturând un tablou clinic ce diferă în funcție de stadiul evolutiv, prezența și intensitatea fenomenelor inflamatorii.

Detalii

Periartrita scapulohumerala

Periartrita scapulohumerală este un termen folosit pentru un grup de procese patologice localizate la nivelul umărului şi care afectează structurile periarticulare: ligamente, capsulă articulară, tendoane, burse şi muşchi.

Detalii

Translate »