Despre noi

DESPRE NOI

Centrul nostru de recuperare medicală oferă pacienților o echipă de specialiști care să îi ajute și să îi sprijine pe tot parcursul procesului de reabilitare, pentru ca recuperarea acestora să fie optimă, iar riscurile de complicații să fie cât mai mici.

 

De Ce Novoengrama?

Ceea ce oferă echipa noastră de recuperare este mai mult decât un simplu act medical. Pentru fiecare pacient, în timpul fiecărui tratament de recuperare se abordează aproape toate aspectele vieții. Scopul nostru este ameliorarea funcțională și reinserția pecientului în mediul domestic, social și profesional al acestuia.

Specialiștii noștri încearcă să se apropie de pacienți, să îi înțeleagă cât mai bine, pentru a le putea propune tratamente personalizate care să îi ajute să își îmbunătățească pe termen lung calitatea vieții.

 

Misiunea noastră

Reabilitarea medicală (denumită până nu demult “Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie”) este o specialitate complexă care are ca obiect FUNCȚIONALITATEA. Din acest motiv, se adresează unui spectru foarte mare de boli/situații patologice, având totodată un rol important în prevenirea agravării unor afecțiuni cu potențial invalidant. Această specialitate este eminamente definită prin munca în echipă, iar misiunea acestei echipe este creșterea calității vieții pacienților prin reducerea durerii, refacerea funcționalității și dobândirea autonomiei individuale.

Medicul specialist în reabilitare medicală realizează o evaluare globală a statusului sistemului mio-arto-kinetic al pacientului, a posturii, a dizabilităților, a bolilor asociate care au potențialul de a perturba programul de recuperare, stabilește împreună cu pacientul care sunt obiectivele programului de recuperare, discută aspecte legate de amenajarea locuinței și a spațiului de lucru. Etapa de tratament de recuperare se realizează cu ajutorul echipei formate din kinetoterapeut, fizioterapeut, tehnician maseur, terapeut ocupațional, psiholog, logoped, scopul principal fiind ameliorarea funcțională cât mai eficientă și rapidă, cu reinserția pacientului în mediul domestic, social și profesional.

Echipa Novoengrama vine în spijinul tuturor pacienților pentru a-i ajuta să se recupereze după un accident, o operație sau în urma unei afecțiuni ce are impact funcțional. Totodată, obiectivul nostru este să ne ajutăm pacienții să descopere cauzele unor afecțiuni ce le îngreunează viața pentru a-i îndruma spre adoptarea unui stil de viață care să le asigure un grad de reabilitare cât mai ridicat și un confort cât mai sporit.

 

Ai nevoie de ajutorul nostru?

  • Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să programezi o întâlnire cu medicul nostru. Haide să ne cunoaștem și să discutăm despre nevoile tale și felul în care te putem ajuta să te simți mai bine.
  • În urma discuției, a consultației medicale de specialitate și a analizelor indicate, vom stabili un plan de tratament adaptat nevoilor tale. În acest fel ne vom asigura că tratamentul are un grad cât mai ridicat de reușită.
  • Pe parcursul întregului tratement vei avea parte de îndrumarea și sprijinul nostru pentru ca recuperarea ta să fie cât mai rapidă și eficientă.

 

Îți dorești un diagnostic corect, un tratament eficient și sprijin pe parcursul procesului de recuperare?

Translate »